Centrale Vallei – Costa Rica Blog

Duiken Costa Rica
Alles, Alles inclusief, Blog Costa Rica, Costa Rica, Duiken Costa Rica, Duikplaatsen, Duikvankanties, Hotels Costa Rica, Liveabroad Costa Rica, Reiswinkel

Centrale Vallei

Dit is waar de meeste Costa Ricaanse reizen beginnen. De Centrale Vallei is de thuisbasis van de hoofdstad van Costa Rica, San José, plus de belangrijkste internationale vliegterminal.

San José zal waarschijnlijk je “jump-off” punt zijn voor de rest van je reis in Costa Rica. Overweeg echter om een dag of twee door te brengen en te bekijken wat San José te bieden heeft. Voor zover Costa Rica vakantieplekken gaan, zijn er een groot aantal musea om te bekijken en parken om in te ontspannen. En dat is nog maar het begin.

Van bijzonder belang is de Centrale Markt, of Mercado Central, dat is een uitstekende plek om de lokale cultuur te ervaren, pick-up sommige aandenkens, of voorraad sommige van de lokale gastronomische koffie. Er zijn tal van bescheiden winkeltjes voor vers fruit en groenten, diverse vleessoorten en vis. En vergeet niet te stoppen om een hapje te eten in de food courts.

Als inheemse cultuur je ding is, verken dan ook de verschillende musea en galeries buiten en binnen de stad. Winkelen is er in overvloed, en ‘s nachts beginnen de bars en nachtclubs te springen!

Net buiten San José, in Heredia, ligt de Cafe Britt koffietour. Voor degenen die ook maar enige affiniteit met koffie hebben, is dit een aanrader. Je krijgt een rondleiding op een echt werkende koffieboerderij. Koffie is hier goedkoop — ik heb 20 zakken gekocht om mee naar huis te nemen — maar het is veel minder duur op de Centrale Markt als je die kant op gaat.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *