Wat je misschien niet weet over Costa Rica

Duiken Costa Rica
Alles, Blog Costa Rica, Costa Rica, Duiken Costa Rica, Duikplaatsen, Duikvankanties, Hotels Costa Rica, Liveabroad Costa Rica, Reiswinkel

Wat je misschien niet weet over Costa Rica

Voor het geval je het niet weet, het was Christoffel Columbus die Costa Rica ontdekte en de inheemse bevolking die er leefde in 1502. Daarna begonnen de Spanjaarden het te koloniseren. Costa Rica betekent rijke kust en komt van de misvatting dat daar goud in overvloed te vinden zou zijn. Er is nooit veel goud gevonden, maar de naam is blijven hangen. In 1821 verklaarde Costa Rica zich samen met andere Centraal-Amerikaanse landen onafhankelijk van Spanje. Maar Costa Rica werd pas echt onafhankelijk toen het zich in 1838 afscheurde van de confederatie van andere Centraal-Amerikaanse landen.

In tegenstelling tot veel andere Centraal-Amerikaanse landen is Costa Rica sinds 1899 een vrije en onafhankelijke democratie. Het heeft een president en een congres, die beide voor vier jaar worden verkozen. De regering is vergelijkbaar met die van de Verenigde Staten, maar de president en de uitvoerende macht hebben meer macht dan in het Amerikaanse regeringsstelsel.

Het hele land is ongeveer even groot als West Virginia en beslaat 19.730 vierkante mijl. De hoofdstad van het land is San José en er zijn 2,1 miljoen mensen die San José hun thuis noemen. Het terrein is ruw en ruig en er zijn veel slapende vulkanen en een paar actieve vulkanen. Costa Rica heeft een tropisch klimaat en in de zomer kan de regenval erg hevig zijn, maar u zult merken dat de temperaturen altijd tussen de 70 en 90 graden liggen en er zijn prachtige regenwouden die gewoonweg gevuld zijn met allerlei soorten wilde dieren. Je vindt er van alles, van jaguars tot boomluiaards. En als je van vogels kijken houdt, zul je versteld staan van de prachtige kleurrijke tropische vogels die in de regenwouden te vinden zijn. Als je van apen houdt, zul je er ook veel zien.

Je zult de mensen hier Ticos en Costa Ricanen horen noemen. De totale bevolking van het land bedraagt iets meer dan vier miljoen mensen maar groeit met ongeveer twee procent per jaar. Het is grotendeels een rooms-katholiek land en u vindt enkele van de mooiste katholieke kerken ter wereld in enkele van de grotere steden van Costa Rica. Spaans is officieel de voertaal, maar behalve in de meer afgelegen delen van het land zul je merken dat de meeste mensen op zijn minst een beetje Engels kennen. De alfabetiseringsgraad in Costa Rica is een van de hoogste in Centraal- en Zuid-Amerika. 96 procent van de bevolking kan lezen en schrijven.

Costa Rica is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in de wereld en het wordt snel een van de meest populaire relocatie bestemmingen in de wereld. Meer en meer Amerikanen komen hier op vakantie en besluiten dat ze nooit meer weg willen. De meest populaire baan voor een Amerikaan is het geven van Engelse les. De mensen in Costa Rica zijn zeer geïnteresseerd in leren en velen willen Engels leren. Amerikanen komen hier ook in groten getale om bedrijven te beginnen. Je zult veel Amerikanen vinden die bedrijven runnen die gericht zijn op toeristen.

U zult merken dat de stranden hier de mooiste ter wereld zijn en geloof het of niet maar een van de heetste nieuwe sporten is wildwaterraften. Een andere sport waar mensen van over de hele wereld verliefd op worden is tokkelen door de toppen van de bomen in de regenwouden. Je hebt niet geleefd totdat je het hebt geprobeerd. En het is volkomen veilig.

Ik hou van snorkelen en ik leef om te vissen en als jij dat ook bent dan moet je snel een vakantie komen plannen. Misschien kom je wel voor een vakantie en besluit je dat je nooit meer weg wilt. De hoeveelheid verschillende vissoorten die van de wateren hier hun thuis maken is verbazingwekkend. Zodra u een masker en snorkel opzet en onder de oppervlakte van de wateren van Costa Rica kijkt, zult u voor het leven verpest zijn. Want geen enkele andere plaats in de wereld zal daar ooit mee kunnen worden vergeleken.

De laatste twintig jaar is er veel gebouwd en uitgebreid en de slaperige kustplaatsjes van twintig jaar geleden zijn grotendeels verdwenen. Maar in het binnenland en op meer afgelegen plaatsen in het land vind je nog steeds slaperige kleine dorpjes en zelfs plaatsen waar nog maar heel weinig mensen hebben gewandeld. Je wilt er dus nu heen voordat het nog meer verandert.

Ben je ooit in Costa Rica geweest? Zo niet, dan moet je daar snel een vakantie plannen, want het is echt een van de prachtigste plekken op aarde. De prachtige stranden, regenwouden, en de duikavonturen van je leven wachten op je. Als je veel meer informatie over Costa Rica wilt weten, bekijk dan nu de onderstaande link. En bedankt voor het lezen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *