Costa Rica – Snorkelparadijs – Duiken Costa Rica – Blog Costa Rica

Duiken Costa Rica
Alles, Blog Costa Rica, Costa Rica, Duiken Costa Rica, Duikplaatsen, Duikvankanties, Hotels Costa Rica, Liveabroad Costa Rica

Costa Rica – Snorkelparadijs

Als je van snorkelen houdt, is Costa Rica een geweldige plek om naartoe te gaan. Verbazingwekkend genoeg heeft dit land 7000 (zevenduizend!!) soorten zeeleven wat gelijk staat aan maar liefst 3,5% van het zeeleven op onze planeet! Mensen komen van over de hele wereld om te genieten van het snorkelen en duiken in Costa Rica.

Ten eerste is het een tropisch land en zowel de Stille Oceaan in het westen als de Caribische Zee in het oosten, zorgen ervoor dat je je passie van het snorkelen kunt uitleven. Er zijn koraalriffen, onderwatergrotten en zelfs scheepswrakken om te verkennen.

Tropische vissen zijn er natuurlijk in overvloed en u kunt vlindervissen, papegaaivissen, kogelvissen en engelvissen zien, om er maar een paar te noemen. Er zijn heel wat soorten haaien, waaronder de hamerhaai en de walvishaai. Roggen zijn een andere interessante soort en de clownsrog, gevlekte adelaarsrog en mantaroggen komen hier zowel in de Stille Oceaan als in het Caribisch gebied voor.

Dit is echt een van de beste duikbestemmingen in heel Midden-Amerika en u kunt gemakkelijk deelnemen aan een tour om uw ervaring nog beter te maken. Bijna overal langs de kusten kunt u een magische snorkelervaring beleven.

Om meer in detail te treden, de noordelijke Pacifische kust is erg populair bij duikers en snorkelaars. U kunt een geweldige tijd hebben en zwemmen in Playa del Coco, de Catalina en Bat eilanden, waar u zelfs zeeschildpadden kunt zien.

De kust van de centrale Stille Oceaan heeft vulkanische formaties waar u zeepaardjes, witpuntrifhaaien en gevlekte adelaarsroggen kunt zien, maar ook zeeschildpadden.

Als u de zuidelijke Stille Oceaan bezoekt, waar het toerisme nog niet zo is doorgedrongen, vindt u heerlijk warm water, riffen en vulkanische heuvels en een 80 meter hoge muur waar vele soorten zeeleven leven. U kunt er ook haaien, pijlstaartroggen, murenen en zeeschildpadden zien.

De beste tijd om te gaan snorkelen aan de Pacifische kust is van november tot april in de centrale en zuidelijke regio’s en van mei tot december en mogelijk tot in januari in het noorden.

De zuidelijke Caraïben hebben ook een aantal geweldige plekken om te snorkelen. Er zijn duikplekken bij Manzanillo, Purerto Viejo en Punta Uva. Het water is hier kristalhelder en u kunt er ook zeldzame zwarte koraalformaties vinden. De beste maanden om te duiken en te snorkelen zijn van maart tot mei en in september en oktober.

Cocos Eiland aan de zuidkust van de Stille Oceaan behoort tot de top tien van duikplaatsen in de wereld! Dit eiland is onbewoond en ligt ongeveer 310 mijl uit de kust. Hier zult u vele haaien, tonijnen en roggen ontdekken. Het eiland zelf is een nationaal park en de mensen die hier komen zijn niet zozeer toeristen als wel ervaren duikers.

Uit het bovenstaande kun je opmaken waarom dit land echt het beste is voor watersporten. Snorkelen, duiken en andere watersporten in Costa Rica kunnen deel uitmaken van uw volgende vakantie.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *