Wat u moet weten over Costa Rica – Blog Costa Rica – Duiken Costa Rica

Duiken Costa Rica
Alles, Alles inclusief, Blog Costa Rica, Costa Rica, Duiken Costa Rica, Duikplaatsen, Duikvankanties, Hotels Costa Rica, Liveabroad Costa Rica, Reiswinkel

Wat u moet weten over Costa Rica

Meer dan een miljoen toeristen bezoeken Costa Rica elk jaar. Wat trekt zoveel mensen naar deze weinig geadverteerde bestemming? Natuurlijke schoonheid en diversiteit zijn de antwoorden. Costa Rica beslaat slechts 0,03% van de oppervlakte van de planeet, maar het heeft ongeveer 6% van de biodiversiteit van de wereld.

Bezoekers komen er zeeën, stranden, rivieren, watervallen, bergen en een overvloed aan flora en fauna tegen. Twaalf grote levensgebieden bieden een habitat aan meer dan 10.000 soorten bloeiende planten, 850 vogelsoorten, 3.000 vlindersoorten en 209 soorten zoogdieren. Vulkanen, regenwouden, nevelwouden, laaglandjungles, de kustlijn van de Stille Oceaan en rustige Caribische stranden strekken zich uit over zeven provincies. Dertig procent van het land wordt beschermd door nationale en privéreservaten, die meer dan vijf procent van alle planten- en diersoorten ter wereld herbergen.

Costa Rica is het juweel van Midden-Amerika. Het is een oase van rust tussen zijn turbulente buren en een paradijs voor ecotoerisme, waardoor het een van de beste plaatsen is om de tropen te ervaren met minimale impact.

Costa Rica heeft 20 nationale parken, 8 biologische reservaten, en een rijkdom aan andere beschermde gebieden om diegenen te betoveren die zich verwonderen over de wonderen der natuur. Het trekt ecotoeristen van over de hele wereld. Activiteiten zijn onder andere paardrijden, bergwandelen in de nevelwouden, bird-watching tours met gids, vulkanen, duiken, snorkelen, zeilen, canopy tours, golf en nog veel meer.

Tico’s, zoals de inwoners van Costa Rica bekend staan, staan bekend om hun gastvrijheid, en ze maken hun reputatie graag waar. Ze lijken zich er terdege van bewust te zijn dat hun land een speciale plaats is, en ze doen er alles aan om hun bezoekers tegemoet te komen, dingen uit te leggen die vreemd kunnen lijken voor een buitenlander, en te helpen hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Noordwest Costa Rica, de Guanacaste provincie is voor de actieve ziel, en trekt bezoekers met zijn stranden, rivieren, watervallen en natuurlijke attracties. De oostelijke grens wordt gevormd door een groep vulkanen die de Cordillera de Guanacaste en Cordillera de Tilarán vormen.

Vanuit de bergen stromen verschillende rivieren die naar beneden stromen en een alluviale vlakte vormen die wordt afgevoerd door de Rio Tempisque, die uitmondt in de Golf van Nicoya. De naam Guanacaste is afgeleid van quahnacaztlan, een inheems woord voor de guanacaste boom, die de nationale boom van Costa Rica is.

Met een nieuwe luchthaven bij Liberia is het toerisme naar Guanacaste sterk toegenomen.

Costa Rica is een tropisch land met twee seizoenen – droog en nat. De provincie Guanacaste is de droogste regio van het land met minder dan 55 inches regen in de kustgebieden.

Costa Rica beslaat een gebied van ongeveer 20.000 vierkante mijl in het zuidelijke deel van Centraal-Amerika, en omvat verschillende kleine eilanden, meestal aan de kant van de Stille Oceaan. Het heeft veel weg van de staat Florida met twee lange kustlijnen. Het land is slechts ongeveer 200 mijl lang en 70 mijl breed op het smalste deel.

Costa Rica wordt vaak vergeleken met Zwitserland en Hawaï vanwege zijn bergen en bossen. In tegenstelling tot veel gebieden in Mexico, Centraal- en Zuid-Amerika, blijft Costa Rica het hele jaar door mooi. Dit komt deels doordat het grenst aan de Stille Oceaan in het westen, de Atlantische Oceaan in het oosten en een reeks torenhoge vulkanen op het Centrale Plateau. Combineer dit alles en je hebt een uniek tropisch paradijs met 11 klimaatzones.

Het hoogseizoen in Costa Rica, van december tot april, is het droge seizoen. Het groene seizoen, dat duurt van mei tot november, kent meestal zonnige ochtenden, met regenbuien in de late namiddag en avond. Over het algemeen heerst er een tropisch klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 22°C (72°F). Het kan veel heter zijn langs de kustgebieden van het land, en veel koeler in de bergen.

In het verleden was de landbouwexport, zoals bananen en koffie, de hoofdmoot van de Costa Ricaanse economie. Toerisme heeft echter altijd een steeds grotere rol gespeeld, en is nu de dominante economische kracht geworden. Ecotoerisme is de meest geprefereerde vorm van toerisme omdat het een duurzame bron van toerisme vormt voor de komende generaties Costa Ricanen. Costa Ricanen houden ervan om met hun land te pronken, en verwelkomen oprecht alle reizigers en vakantiegangers.

San José, met meer dan een miljoen inwoners, is de hoofdstad en het culturele hart van Costa Rica. Andere grote steden (naar inwonertal) zijn: Alajuela, Cartago, Heredia, Liberia, Limón en Puntarenas.
Om het land binnen te komen moet u nu een geldig paspoort hebben. Sommige landen eisen nu dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is om je land te verlaten en naar hier te komen. Neem contact op met je ambassade of luchtvaartmaatschappij. Costa Rica is op Central Standard Time, zes uur achter Greenwich Mean Time en een uur achter EST in de Verenigde Staten. Het land heeft momenteel geen zomertijd.
Opnamen zijn niet nodig. Het water in de grote steden van Costa Rica is veilig en de meeste hotels en restaurants bieden gezuiverd kraanwater aan. Misschien drinkt u voor de zekerheid liever flessenwater of seltzer. Costa Rica heeft uitstekende, goedkope medische zorg en goed opgeleide artsen. Veel Noord-Amerikanen komen naar Costa Rica voor cosmetische chirurgie of tandheelkundig werk.

Costa Rica is een veilige bestemming voor 99% van de toeristen, maar het is altijd een goed idee om voorzichtig te zijn wanneer men reist. In het algemeen heeft het land een laag misdaadcijfer. In de meeste gevallen zijn de misdaden eenvoudige diefstallen – niet-gewelddadige gelegenheidsmisdrijven, dus wees voorzichtig, zoals overal ter wereld.

Costa Rica heeft een reputatie als een van de meest stabiele en welvarende Latijns-Amerikaanse landen.

Costa Rica heeft voor elk wat wils! Wat je interesses ook zijn; eco-toerisme reizen vogels kijken, avontuurlijke reizen, vissen, duiken, raften, canopy tours, golf, all-inclusive hotels, vakantiehuizen of gewoon ontspannen op een ongerept tropisch strand, je vindt dat allemaal en meer in dit tropische en veilige paradijs.

We reisden naar Costa Rica op vakantie in 2001. Werden verliefd op de mensen en hun land. Kochten onroerend goed op de laatste dag van onze vakantie en bouwden een villa in 2002. Verzorgt de verhuur van vijf extra villa’s. Villa’s met twee, drie, vier en vijf slaapkamers beschikbaar, allen omgeven door Costa Rica’s biodiversiteit en met uitzicht op de Stille Oceaan. Vind meer nuttige informatie over Costa Rica door onze website te bezoeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *