Jinetes de Osa

Jinetes de Osa
Blog Costa Rica

Jinetes de Osa

***

De reis naar Drake Bay is niet alleen een reis in afstand, maar ook een reis terug in de tijd. Een weelderige groen tropische regenwoud bedekt het gebied en er wonen slechts 300 mensen. Er is dus voldoende ruimte om de benen te strekken. Autos en vrachtwagens zijn schaars in Drake Bay. Ook is er geen bus of trein station. Er is slechts een kleine winkel (een zogenaamde pulperia) die de goederen ontvangt op…

Hotel o.b.v. Logies ontbijt

 

11-daagse reis naar Jinetes de Osa

Jinetes de Osa

De Jinetes (uitgesproken als hinetes) de Osa past in het leven van Drake Bay, alsof het een deel van het landschap is. Het resort bestaat uit drie gebouwen gelegen aan het strand op twintig hectare regenwoud. Momenteel beschikt het resort over 9 kamers in twee van de drie gebouwen en een eetkamer en keuken in het derde. De kamers zijn eenvoudig, comfortabel en schoon. In de nacht brengt een briesje het geluid van de oceaan in uw kamer, een zeer effectieve remedie tegen stress en slapeloosheid. Vers gebakken brood, verse vis van de lokale vissers en heerlijke rijpe lokale vruchten vormen een aanvulling op de tropische Costa Ricaanse gerechten in de eetzaal.

Ligging

Het Jinetes de Osa ligt aan Drake Bay op het Osa Peninsula op slechts 10 min rijden van de lokale luchthaven. Het Nationaal Park Corcovado ligt op 5 km van Hotel Jinetes de Osa.

Kamers

 • Standaard – 1 x tweepersoonsbed, 1 x eenpersoonsbed
 • Superior – 1 x tweepersoonsbed, 2 x eenpersoonsbed
 • Superior Suite – 1 x tweepersoonsbed, 2 x eenpersoonsbed

Alle kamers beschikken over een een prive badkamer en bieden uitzicht over de oceaan.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een restaurant, was service en een massage service. Daarnaast kunt u diverse excursies boeken, zoals canapy tours, paardrijden, Corcovado Nationaal Park, kayaken etc. Prijzen op aanvraag.

Inclusief

� Vluchten Amsterdam – San Jose – Drake Bay v.v.

� 7 nachten overnachtingen Jinetes de Osa op basis van logies en ontbijt

� 2 x 1 overnachting in San Jose op basis van logies en ontbijt

� Transfers

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld op basis van lijnvluchten met vertrek vanaf Amsterdam. Indien u vanaf een andere luchthaven wilt vertrekken, of met een andere luchtvaartmaatschappij wilt vliegen, is dit in overleg te reserveren. Prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse en blijven onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze vluchten niet meer beschikbaar zijn, kunnen wij u de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of op een alternatieve datum. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Overige informatie

Bezoekers moeten een paspoort hebben wat nog tenminste 6 maanden geldig is, voldoende middelen om zichzelf te kunnen onderhouden en in het bezit zijn van een retour vliegticket. Er is geen visum nodig voor Nederlandse en Belgische paspoorthouders.

Duiken

Duiken op de zuidelijke Pacifische kust van Costa Rica kan eenvoudig worden omschreven als spectaculair. U ontdekt verschillende locaties rond het kleine eiland van Canon. Beschermd als een biologische reservaat door de Costa Ricaanse regering is het water rond het eiland zeer ongerept en vol met leven. Twaalf mijl ten westen van Drake Bay biedt Cano Island een aantal van de meest opwindende duiken ter wereld met een grote verscheidenheid aan marien leven kunnen worden ontdekt onder het eiland wateren. Pelagic vissen, scholen van Mobutu stralen, schildpadden en witpuntrifhaaien zijn er te zien. Op bijna elke duik zwemmen grote scholen vis zwemmen rond en boven u. Soms zijn de aantallen zo groot dat het zonlicht kan worden geblokkeerd. Hoewel niet zo vaak zijn er ook de ongrijpbare walvishaai en de reusachtige bull shark gespot. Zichtbaarheid is goed en kan varieren 15-30 meter. De watertemperatuur varieert tussen 22 en 26 graden het hele jaar door.

Costa Rica Adventure Divers ligt in de prachtige Drake Bay, op het schiereiland Osa. Het biedt een breed scala aan professionele onderwater diensten voor de recreatieve duiker. Zij zijn de langst gevestigde PADI International Resort Association faciliteit in het zuiden van Costa Rica en voldoen aan strenge reglementen PADI met betrekking tot de veiligheid en de kwaliteit van de dienstverlening. We zijn ook lid van de duikuitrusting en Marketing Association (DEMA) en zijn Diver Alert Network (DAN) sponsors. Alle bootduiken worden begeleid door een gecertificeerde instructeur of PADI Dive Master. Alle Dive personeel zijn Medic 1 Aid en Oxygen Provider Certified. De boten zijn klein en snel. Aantal duikers op een boot maximaal 10. Meestal 4-6 duikers per boot.

Tanks

80cu ft (12liter) aluminium. K-ventiel (het belangrijkste type gebruikt in de VS en de rest van Noord-Amerika). DIN compatibele kleppen zijn op dit moment niet beschikbaar.

Veiligheid:

Zuurstof kit en 1e hulp-kit aan boord.

Tarieven incl. fleslucht/lood, gids, snacks, drinken, lunch

2 tank dive US$ 115 3 tank dive US$ 150

Huur uitrusting US$ 20 per dag

Cursus

Open water US$ 399 incl. uitrusting + 4 duiken Cano Island Advanced US$ 375 incl. uitrusting + 5 duiken Cano Island

Nacht duiken

Beschikbaar op een beperkte basis van januari tot juni.

Wetsuit

Voor de meeste mensen zal een 2mm pak (shorty) volstaan. Bent u gevoelig voor kou, dan zal een volledige 2mm of 3mm pak volstaan. De verhuurafdeling heeft kwaliteit Oneill volledige 3mm pakken op voorraad.

Marine leven rond Canon Island

Bultrug walvis, Noordse vinvis, grienden, zwarte zwaardwalvis, meer dan vijf soorten dolfijnen, witpunt- en rifhaaien, stierhaaien, vreedzame mantaroggen, Mobulas, Amerikaanse pijlstaartroggen, gevlekte adelaarsroggen, groene zeeschildpadden, snappers, engelvis, maskerwimpelvis, trompetvis, schorpioenvis, diverse soorten paling, langoest, Octopus, grote scholen barracuda, jacks, grunts, en nog veel meer.

Koraalformaties

Zachte fans en harde koraalformaties komen vaak voor, maar niet zo kleurrijk en overvloedig als het Caribisch gebied.

Stroming

Meestal mild, maar op sommige dagen kan het sterk zijn

Duiklocaties

El Bajo Del Diablo (The Devils Pinnacle). Diepte: 5-33 m

Op een goede dag is deze site veruit de beste site in het gebied en een van de beste in het hele land. Een groot gebied met veel subsites. Torenhoge rots pinakels vanaf een diepte van meer dan 50 – 60 meter. Een ongelooflijk doolhof van pieken en dalen. Het beste zicht met een rijk onderwater leven van vissen en de beste plek om reusachtige mantas te zien. Snappers en amber jack, grote scholen barracuda, jacks, rifhaaien, een groot aantal tropische vissen en vele soorten paling.

Cueva Del Tiburon (Shark Cave). Diepte: 10-17 m

Een kleine grot welke de thuisbasis is van haaien. Hoewel u de grot niet binnen gaat, zwemt u dichtbij genoeg om de haaien te bekijken. Andere inwoners omvatten engel-, vlinder-, jonkvrouw- en papegaaivissen. Meer dan vijf verschillende soorten paling en af en toe mantas en roggen. Een zeer spannende duik.

Los Arcos (The Arches). Diepte: 10-18 m

Unieke rotsformaties gevormd in de vorm van bogen. Zwem door de torenhoge onderwater bogen en zie vissen vergelijkbaar met de Shark Cave.

El Barco Hundido (The Shipwreck). Diepte: 13-21 m

Bijgenaamd El Barco, alias El Sharko door het grote aantal haaien. Hoewel er geen wrak is, is er een verscheidenheid van rotsformaties. Er is een overvloed aan vissen met witpuntrifhaaien, gigantische pijlstaartroggen (maximaal 2m breed) en af ??en toe een zeeschildpad. De oplettende duiker heeft een kans om de goed gecamoufleerde schorpioenvis te bekijken.

Coral Gardens bij Barco Hundido. Diepte 5-10 m

Ten zuidoosten van El Barco is de grootste concentratie van harde koralen.

Paraiso (Paradijs). Diepte: 20-23 m

Rijk aan visleven. Perfecte plek om witpuntrifhaaien te zien die samenkomen. Verder: enorme scholen jacks, snappers, knorvissen en barracudas. Soms komen hier scholen mobulas voorbij glijden. De Sharks Lair bij Paraiso: ongeveer 50 meter van de hoofdrots kunnen tot wel 20 witpuntrifhaaien gevonden worden die rusten onder een overhangende rots. Rustige duikers krijgen soms de kans om op slechts een paar meter afstand langs te zwemmen! Hier worden ook verschillende soorten alen gevonden.

Campenario. Diepte: 8-15 m

Deze inshore site is gelegen in de buurt van Corcovado National Park en biedt een groot aantal pinakels en grotere aantallen vissoorten. Het biedt ook spleten, swim-throughs, kleine grotten, en een mooie serie van varens. Vanwege de nabijheid van het vasteland kan er tijdens het regenseizoen niet gedoken worden op deze site.

Andere Informatie

De aankoop van DAN (Divers Alert Network) verzekering wordt sterk aanbevolen voor aankomst in Costa Rica. Kosten voor de basisdekking is goedkoop (ongeveer $ 35 US) en is de moeite waard wanneer er een onvoorzien ongeval zich voordoet.

Staat uw gewenste vertrekdatum en/of reisduur niet onlineHeeft u vragen?

Neem contact op met DuikReizen.nl.

 

Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief

 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Exclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *