Costa Rica Compleet 21 daagse fly en drive

Hotels Costa Rica

Costa Rica Compleet 21 daagse fly en drive

***

Tijdens deze fly & drive bezoekt u het hele land Costa Rica. De reis begint met een bezoek aan Tortuguero waarna u uw huurauto krijgt. U reist zelf verder en bezoekt nog meer bijzondere delen van Costa Rica. Zo komt u onderweg langs Sarapiqui, Cahuita en verblijft u in het Manuel Antonio National Park.

Fly and Drive o.b.v. Volgens programma

 

Costa Rica, Compleet

21 dagen / 20 nachten

Individuele fly drive

Tijdens deze fly & drive bezoekt u het hele land Costa Rica. De reis begint met een bezoek aan Tortuguero waarna u uw huurauto krijgt. U reist zelf verder en bezoekt nog meer bijzondere delen van Costa Rica. Zo komt u onderweg langs Sarapiqui, Cahuita en verblijft u in het Manuel Antonio National Park.

Voor deze reis dient u in bezit te zijn van een creditcard.

Dag 1: Amsterdam – San Jose

Aankomst in San Jose.

Dag 2: San Jose

U wordt vandaag opgehaald bij het hotel voor een Meet & Greet waarbij u meer informatie krijgt over de reis en u eventuele vragen kan stellen. De rest van de dag kunt u besteden door een stadswandeling te maken of een museum te bezoeken. Zo zijn er het Nationaal Museum, waar u een goede indruk krijgt van de precolumbiaanse cultuur in Costa Rica, en het Goudmuseum aan de Plaza de la Cultura. Maar ook het Teatro Nacional is zeker een bezoek waard. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 3: San Jose – Tortuguero

Vandaag wordt u vroeg opgehaald en vertrekt u richting Tortuguero, u bent hierbij deel van een kleine internationale groep. Dit dorp ligt aan de rand van het gelijknamige Nationaal Park. De naam heeft het dorp te danken aan de stranden die de belangrijkste nestplekken voor drie met uitsterven bedreigde zeeschildpadden zijn. Om deze reden bevinden zich bij het dorp dan ook twee biologische onderzoeksstations. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 4: Tortuguero

De dag begint vandaag met een boottocht door de kanalen van het Tortuguero Nationaal Park. U brengt ook een bezoek aan het Mawamba Park; een vlindertuin en leguanenpark. Tijdens deze excursies zal u worden begeleid door een tweetalige gids. Het entreeticket voor het Nationaal Park en de nachtexcursie om naar nestelende schildpadden te kijken (juli-oktober) zijn niet inbegrepen in de prijs. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 5: Tortuguero – Sarapiqui

U vertrekt per transfer naar Sarapiqui, onderweg tijdens de lunch in een restaurant wordt de huurauto overhandigd. Daarna rijdt u door naar het dorp dat ooit de belangrijkste haven van Costa Rica was. Ontbijt en lunch zijn inbegrepen.

Dag 6: Sarapiqui

Vandaag verblijft u in Sarapiqui. U kunt een bezoek brengen aan het Tirimbina Reservaat of een bezoek brengen aan een ananasplantage. In het Tirimbina Reservaat biedt verschillende eco-toeristische activiteiten. Zo kunt u verschillende paden bewandelen om de flora en fauna te ontdekken, over bruggen lopen of tijdens de Chocolade Tour alles over cacao leren. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 7: Sarapiqui – Cahuita

U rijdt door naar Cahuita, een kustdorp dat een typisch Caribische sfeer heeft. De bevolking bestaat grotendeels uit Jamaicanen die aan het einde van de vorige eeuw naar Costa Rica kwamen om te helpen bij het aanleggen van spoorlijnen en bananenplantages. Vlakbij het dorp ligt het Cahuita National Park, dat u kunt bezoeken. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 8: Cahuita

Deze dag kunt u besteden aan verschillende activiteiten. Zo kunt u wandelen door het Cahuita National Park, dat aan de rand van het dorp begint. Langs het pad, dat lange tijd parallel aan het strand ligt, kunt u kapucijnapen, vogels, krabben, brulapen en luiaards zien. Ook kunt u kennis maken met de inheemse BriBri-cultuur van het land. Maar snorkelen en paardrijden behoren ook tot de mogelijkheden. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 9: Cahuita – Turrialba

De plaats Turrialba is gelegen in de Turrialba Vallei, tussen de koffie- en suikerrietplantages. Het wordt niet vaak door toeristen bezocht. Ooit was Turrialba een bloeiende stad met een station voor de trein tussen San Jose en Puerto Viejo. In 1991 werd deze spoorlijn helaas verwoest door een aardbeving. Op dat moment begonnen de inwoners van de plaats zich te richten op de productie van koffie en produceren nog steeds een aantal van de beste koffiebonen van de wereld. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 10: Turrialba

Vandaag verblijft u in Turrialba. U kunt de meest actieve vulkaan van Costa Rica bezoeken; de Turrialba. De vulkaan is 3340m hoog en de top heeft drie kraters. Vanaf het uitkijkplatform en het pad kunt u op heldere dagen de Stille Oceaan en de Caribische Zee zien. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 11: Turrialba – San Gerardo

San Gerardo is voor veel wandelaars het startpunt van de wandeling naar de top van de berg Chiripo, de hoogste berg van Centraal Amerika. De plaats ligt op 2200m hoogte in een dal waar de mooiste vogel van Midden-Amerika te vinden is; de quetzal. In de omgeving kunt u ook andere vogels zoals kolibries zien. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 12: San Gerardo

Vandaag kunt u zelf op zoek gaan naar de beroemde quetzal vogel in het nevelwoud rondom San Gerardo. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 13: San Gerardo – Corcovado

U verblijft vlakbij het Corcovado National Park, dit is een van de meest ruige en ongerepte gebieden van Costa Rica. Het gebied bestaat uit regenwoud, moerassen en mangrovebos. Er leven veel verschillende dieren, zo kunt u hier de tapir en harpij vinden. In de rivieren en lagunes vindt u zelfs krokodillen, kaaimannen en kleine haaien. Maar ook de jaguar en andere katachtigen leven in dit park.

Dag 14: Corcovado

Vandaag leert u meer over de geschiedenis en cultuur van de Guaymi Indianen en maakt u een nachtwandeling. Optioneel is een bezoek aan het nationaal park. U verblijft in totaal drie nachten in Corcovado op basis van logies ontbijt, 2 lunches en 3 diners.

Dag 15: Corcovado

Deze dag kunt u zelf indelen.

Dag 16: Corcovado – Manuel Antonio

Manuel Antonio is met zijn 1700 hectare grond en 135.906 hectare zeereservaat, de kleinste van de 20 nationale parken in Costa Rica. Toch is het gebied het op een na meest bezochte natuurgebied, na de Poas vulkaan. In dit nationale park vindt u verschillende diersoorten zoals de doodshoofdaap, kapucijnaap, wasberen, luiaards, pelikanen en ijsvogels. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 17: Manuel Antonio

Vandaag kunt u de hele dag in en rond het nationale park zelf indelen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het nationale park zelf, of een canopy tour maken. U kunt natuurlijk ook de Pacifische Oceaan op voor een zeiltocht. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 18: Manuel Antonio

Ook vandaag behoren een van de bovenstaande activiteiten tot de mogelijkheden.

Dag 19: Manuel Antonio – San Jose

U rijdt terug naar San Jose en levert hier de huurauto weer in. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 20: San Jose – Amsterdam

Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht.

Dag 21: Aankomst Amsterdam

In de loop van de dag komt u aan in Amsterdam.

Inclusief

 • Meet & Greet op de 2e dag
 • Prijs op basis van een 2-pers.kamer
 • Autohuur inclusief GPS
 • Excursies in Tortuguero en Corcovado
 • Transfers volgens programma
 • Maaltijden volgens programma

Exclusief

 • Niet in het programma genoemde excursies
 • Niet in het programma genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Uitreisbelasting ($26)

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.

 

Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief

 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Exclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *