Costa Rica Nationale Parken en Caribische Zee 14 daagse fly en drive

Hotels Costa Rica

Costa Rica Nationale Parken en Caribische Zee 14 daagse fly enen drive

***

Tijdens deze fly & drive bezoekt u de oostkust van Costa Rica. U bezoekt onder begeleiding van een gids onder andere de hoofdstad San Jose en het Tortuguero National Park waar u schildpadden kunt zien. Daarna reist u zelf verder richting het zuidoosten in een huurauto.

Fly and Drive o.b.v. Volgens programma

 

Costa Rica, Nationale Parken en Caribische Zee

14 dagen / 13 nachten

Individuele fly drive

Tijdens deze fly & drive bezoekt u de oostkust van Costa Rica. U bezoekt onder begeleiding van een gids onder andere de hoofdstad San Jose en het Tortuguero National Park waar u schildpadden kunt zien. Daarna reist u zelf verder richting het zuidoosten in een huurauto.

Voor deze reis dient u in bezit te zijn van een creditcard.

Dag 1 Amsterdam – San Jose

Aankomst in San Jose. U wordt opgewacht en naar het hotel in de stad gebracht.

Dag 2 San Jose

U wordt vandaag opgehaald bij het hotel voor een Meet & Greet waarbij u meer informatie krijgt over de reis en u eventuele vragen kan stellen. De rest van de dag kunt u besteden door een stadswandeling te maken of een museum te bezoeken. Zo zijn er het Nationaal Museum, waar u een goede indruk krijgt van de precolumbiaanse cultuur in Costa Rica, en het Goudmuseum aan de Plaza de la Cultura. Maar ook het Teatro Nacional is zeker een bezoek waard. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 3 San Jose – Tortuguero

Vandaag wordt u vroeg opgehaald en vertrekt u richting Tortuguero, u bent hierbij deel van een kleine internationale groep. Dit dorp ligt aan de rand van het gelijknamige Nationaal Park. De naam heeft het dorp te danken aan de stranden die de belangrijkste nestplekken voor drie met uitsterven bedreigde zeeschildpadden zijn. Om deze reden bevinden zich bij het dorp ook twee biologische onderzoeksstations. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 4 Tortuguero

De dag begint vandaag met een boottocht door de kanalen van het Tortuguero Nationaal Park. U brengt ook een bezoek aan het Mawamba Park; een vlindertuin en leguanenpark. Tijdens deze excursies zal u worden begeleid door een tweetalige gids. Het entreeticket voor het Nationaal Park en de nachtexcursie om naar nestelende schildpadden te kijken (juli-oktober) zijn niet inbegrepen in de prijs. Ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen.

Dag 5 Tortuguero – Puerto Viejo de Limon

U vertrekt per transfer naar Puerto Viejo de Limon, onderweg tijdens de lunch in een restaurant wordt de huurauto overhandigd en reist u zelf verder. Puerto Viejo de Limon staat bekend om de relaxte sfeer en de mogelijkheden om te surfen. Niet ver van Puerto Viejo de Limon liggen de nationale parken Cahuita National Park en Gandoca-Manzanillo National Wilreservaat. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 6 Puerto Viejo de Limon

Vandaag verblijft u in Puerto Viejo de Limon. U kunt de dag besteden door bijvoorbeeld een mooie strandwandeling te maken. Of breng een bezoek aan het Gandoca-Manzanillo Wildreservaat. Maar ook kunt u hier goed snorkelen of een fiets huren en een tocht door de omgeving te maken. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 7 Puerto Viejo de Limon – Sarapiqui

Sarapiqui, ooit de belangrijkste haven van Costa Rica, is een klein dorp waar twee rivieren bij elkaar komen; de Rio Puerto Viejo en Rio Sarapiqui. In de omgeving van het dorp is veel te doen, zo kunt u wandelingen maken in het Braulio Carrillo National Park en naar het biologische onderzoekscentrum La Selva. Maar ook kunt u wildwaterraften op de Rio Sarapiqui of een rustige boottocht maken op de Rio Puerto Viejo. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 8 Sarapiqui – La Fortuna

De plaats La Fortuna ligt aan de voet van de Arenal vulkaan en aan het Arenal Meer. Op ca. 45min rijden van La Fortuna liggen de Venado grotten, die 15-20 miljoen jaar geleden gevormd zijn. U kunt deze grotten bezoeken, op de route komt u ongetwijfeld vleermuizen, spinnen en fossielen tegen. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 9 La Fortuna

Vandaag heeft u de tijd voor verschillende activiteiten. Zo kunt u een bezoek brengen aan het Arenal National Park. In dit nationale park staan in feite twee vulkanen; de Arenal Vulkaan en de Chato Vulkaan. Deze laatste is al duizenden jaren niet actief meer en vormt nu een mooie lagune. U kunt ook een wandeling maken over de Arenal hangbruggen, dit pad van drie kilometer loodst u over acht hangbruggen. De langste van de bruggen is honderd meter lang en ze hangen 45meter boven de grond. Ca. 6km van La Fortuna vindt u de La Fortuna Waterval die ook zeker een bezoek waard is. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 10 La Fortuna – Jaco

De reis gaat verder naar de kustplaats Jaco. Langs de stranden Hermosa en Herradura is het mogelijk om te surfen. Maar ook kunt u hier tochten te paard, canopy tours en wandelingen door de jungle maken. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 11 Jaco

Vandaag brengt u de dag door in deze kustplaats. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 12 Jaco – San Jose

U reist vandaag terug naar San Jose waar u de huurauto inlevert. Ontbijt is inbegrepen.

Dag 13 San Jose – Amsterdam

Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht.

Dag 14 Aankomst Amsterdam

In de loop van de dag komt u aan in Amsterdam.

Inclusief

 • Meet & Greet op de 2e dag
 • Prijs op basis van een 2-pers.kamer
 • Autohuur inclusief GPS
 • Excursie in Tortuguero
 • Transfers volgens programma
 • Maaltijden volgens programma

Exclusief

 • Niet in het programma genoemde excursies
 • Niet in het programma genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Uitreisbelasting ($26)

Vluchtinformatie

Omdat luchtvaartmaatschappijen maar een bepaald aantal stoelen per klasse beschikbaar stelt, kan het voorkomen dat zodra u bij ons boekt de klasse waarin wij onze tickets inkopen niet meer beschikbaar zijn. Met uw toestemming dienen wij, tegen een toeslag, uw reis in een andere klasse te boeken.

 

Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief

 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Exclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *