Costa Rica and Panama Discovery

Blog Costa Rica

Costa Rica and Panama Discovery

***

De mooiste bezienswaardigheden van het zuidelijk deel van Costa Rica en het noorden van Panama in een reis samengebracht! Zonder meer een reis met een overvloed aan natuurlijke en culturele bezienswaardigheden. Aangezien Panama nog absoluut niet ontdekt is door het grote toerisme, is het de bestemming om tal van activiteiten in een perfecte natuurlijke omgeving te ondernemen. Een van de hoogtepunten tijdens deze…

Hotel o.b.v. Volgens programma

 

Dag 01 San Jose

Na aankomst in San Jose ga je op eigen gelegenheid naar het hotel en kun je al kennis gaan maken met de stad. Het National Museum, het Goud- en Jade Museum, de kathedraal, het National Theatre of de markten zijn de hoogtepunten in deze hoofdstad van Costa Rica. Om 18.00 uur is de welkomstinformatie.

Dag 02-04 Puerto Viejo

We reizen per lokale bus naar Puerto Viejo, waar we de komende dagen doorbrengen. Breng een bezoek aan Cahuita National Park waar je luiaards, apen, wasberen, slangen en vele verschillende vogels tegen kunt komen of ga surfen!

Dag 05-07 Bocas del Toro

Vandaag passeren we de grens met Panama. We komen uiteindelijk aan bij de Bocas del Toro Archipel, die bestaat uit 6 eilanden waarvan er maar eigenlijk 2 geschikt zijn om te verblijven. De eilanden kenmerken zich door een unieke flora en fauna. Je kunt een bezoek brengen aan Isla Bastimentos, met mooie stranden, mangroves en volop mogelijkheden om te snorkelen. Maar ook in Bocas del Toro zelf heb je volop de mogelijkheid om te snorkelen en zelfs om te duiken. Een ontspannen dagje op het strand kan natuurlijk ook!

Dag 08-09 Boquete

Terug op het vaste land rijden we per lokale bus naar het in de bergen gelegen Boquete. Het aangename klimaat maakt het zeer aantrekkelijk om een of meerdere, soms avontuurlijke, buitenactiviteiten te ondernemen! Ervaar de kick als je gaat raften op de onstuimige rivier of ga te voet of per paard op pad en ontdek de prachtige omgeving. Voor de koffieliefhebbers worden er verschillende tours naar de koffieplantages aangeboden!

Dag 10-11 Santa Catalina

We vervolgen onze weg naar het kustplaatsje Santa Catalina. Een van de beste plekken in Midden Amerika om te surfen. Maar je kunt hier ook vissen of duiken, of breng een bezoek aan Coiba National Park.

Dag 12-13 Panama-Stad

Vandaag reizen we naar ongeveer in het midden van het land gelegen, Panama-Stad. Het is een moderne, levendige stad waar handel een grote rol van betekenis speelt. Ook in vroegere tijden was deze stad al belangrijk aangezien hier vandaan vele vaak waardevolle producten vanuit de diverse Spaanse kolonien werden verscheept naar het moederland. Ga naar ‘Panama la Vieja’ (oud-Panama) als je hier meer over wilt zien en horen. Daarnaast biedt de stad een scala aan andere bezienswaardigheden en excursies. Wat je zeker niet mag missen is het Panama Kanaal! Enorme sluizen regelen de waterstanden zodat schepen verder kunnen. Aanschouw hoe een enorm vrachtschip door het kanaal manoeuvreert. De laatste dag ben je vrij om nog wat laatste souvenirs te kopen of lekker te relaxen. Op eigen gelegenheid ga je terug naar de luchthaven.

Inclusief

Engelssprekende reisleider Transport ter plaatse Accommodatie (o.b.v. indeling) Excursies en sightseeing volgens het uitgebreide, Engelstalige reisschema en/of reisdossier 

Exclusief

Intercontinentale vluchten Optionele vluchten Vaccinaties Maaltijden Fooien Uitgaven van persoonlijke aard Reis- en annuleringsverzekering Calamiteitenfonds 

 

Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief

  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

Exclusief

  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *