Liveabroad Costa Rica MV Sea Hunter

duikencostarica
Liveabroad Costa Rica

MV Sea Hunter

 

Rondom Cocos Island zult u duiken met white tips, hammerheads, marbled stingrays, manta rays en af een toe een walvishaai! Grote scholen jackfish en tonijn, kreeften, inktvissen, schildpadden en vele andere soorten maken de wateren rond dit eiland zo rijk. Het sleutelwoord dat duiken rond Cocoseiland beschrijft is ACTIE! Als u op zoek bent naar avontuur, heeft u het gevonden.

Rondreis o.b.v. Volgens programma

 

MV SEA HUNTER

De SEA HUNTER is een van de drie schepen van de Undersea Hunter Groep. Het is een 35 meter lange liveaboard, waar comfort centraal staat. SEA HUNTER staat bekend om haar uitmuntende service, eten en non-stop onderwater activiteiten. De ruimtelijke en stabiele boot biedt goede faciliteiten voor uw uitrusting, camera en lampen. Persoonlijke opbergruimte met 110 Volt electriciteit, individuele bergruimte en drooggelegenheid voor uw handdoeken en wetsuits zijn hier voorbeelden van.

De liveaboard beschikt over drie tweepersoonscabines, drie dubbele cabines en twee driepersoonscabines. Alle cabines beschikken over een prive-bad. De Sea Hunter heeft plaats voor maximaal 18 passagiers.

De SEA HUNTER biedt tiendaagse avonturen naar Cocos Island, 300 mijl van de kust van Costa Ricas Pacifische kust. Vanwege de vluchtverbindingen van en naar hoofdstad San Jose, is een overnachting in deze stad voor en na de cruise noodzakelijk. San Jose ligt in een wijde bergvallei op ruim 1000 meter hoogte en biedt verschillende excursiemogelijkheden, waaronder hikes door het regenwoud, een vulkaanbezoek en wildwater rafting. Lokale winkeltjes bieden leerwerk, houtsnijwerk, hangmatten, koffie en macadamia-noten. Voor de geinteresseerden zijn er Black Jack- casinos en verschillende nachtclubs.

Van San Jose brengt een tourbus u naar het kustplaatsje Puntarenas, waar u aan boord gaat van de SEA HUNTER. Deze rit met prachtig uitzicht duurt ongeveer twee en en half uur en biedt een zeer goede mogelijkheid om het bergachtige landschap van deze regio te bewonderen.

Cocos Island aan boord van de SEA HUNTER

Een verafgelegen en karakteristieke duiklocatie, Cocos Island is voor de serieuze duiker! Cosos Island heeft haar pure schoonheid zowel boven als onder water behouden. Cocos is een rotsig tropisch eiland dat als een van Costa Ricas Nationale Parken zeer goed geconserveerd is gebleven.

Het is een lange reis naar het eiland, maar een reis die vele duikers maar al te graag maken. De ervaringen die men hier zal beleven zijn niet verkeerd. Eenmaal aan boord van de ARGO, duurt de reis naar Cocos Island 32 tot 36 uur. Adembenemende watervallen en prachtige duiken belonen deze lange reis.

Rondom Cocos Island zult u duiken met white tips, hammerheads, marbled stingrays, manta rays en af een toe een walvishaai! Grote scholen jackfish en tonijn, kreeften, inktvissen, schildpadden en vele andere soorten maken de wateren rond dit eiland zo rijk. Het sleutelwoord dat duiken rond Cocos Island beschijft is ACTIE! Als u op zoek bent naar avontuur, heeft u het gevonden. De omstandigheden rondom Cocos veranderen veel. Soms kunnen stromingen sterk en veranderlijk zijn. Duiken kan vermoeiend worden, maar niet meer dan elke ervaren duiker aan zou kunnen. Het zicht varieert tussen de 25 en 35 meter. Wees, met dit in gedachten, voorbereid op misschien wel de beste duiken van uw leven!

Voorbeeldprogramma

Dag 1. Na aankomst in San Jose neemt u een taxi van de luchthaven naar uw hotel. Het is ook mogelijk de transfers van tevoren te reserveren. Dezelfde avond ontvangt u van een vertegenwoordiger van de SEA HUNTER een fax om uw ophaaltijd de volgende ochtend te bevestigen.

Dag 2 U wordt opgehaald in het hotel en per touringcar naar Puntarenas gebracht, een havenstadje waar u aan boord zult gaan van de SEA HUNTER. Deze middag begint de tocht naar Cocos Island.

Dag 3 De gehele dag wordt er genavigeerd naar Cocos Island. U heeft de tijd om uw duikuitrusting en cameras op te zetten, en kennis te maken met de andere duikers aan boord.

Dag 4 tot en met dag 9 U duikt rondom de wateren van Cocos Island. U maakt gemiddeld 3 duiken per dag. De watertemperatuur ligt rond de 27 – 30 graden Celcius.

Dag 10 U maakt de laatste drie duiken voordat de terugtocht naar Costa Rica begint.

Dag 11 De gehele dag wordt er teruggevaren naar het vaste land. U heeft de tijd om uw ervaringen uit te wisselen met de overige duikers.

Dag 12 Aankomst terug in Puntarenas. Direct na het ontbijt wordt u teruggebracht naar San Jose. Er wordt sterk aangeraden een overnachting in te plannen alvorens u terugvliegt.

Vluchtinformatie

Deze reis is samengesteld met lijndienstvluchten en onder voorbehoud van beschikbaarheid. De prijzen zijn gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse. Indien deze niet meer beschikbaar is kunnen we de reis aanbieden tegen een eventuele vluchttoeslag of alternatieve reisdatum.

Bijkomende kosten:

 • eenmalig reserveringskosten 18,-
 • eenmalig bijdrage Calamiteitenfonds 2,50
 • $245,- National Park Fee p.p. ter plaatse te betalen
 • hotelkosten in San Jose
 • transfers van de luchthaven naar hotel en van hotel naar de luchthaven

 

Vluchten

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief

 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Exclusief

 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-

Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *