7 Natuurlijke Wonderen van Costa Rica – Duiken Costa Rica

Duiken Cosa Rica
Alles, Blog Costa Rica, Costa Rica, Duiken Costa Rica, Duikplaatsen, Duikvankanties, Hotels Costa Rica, Liveabroad Costa Rica, Reiswinkel

7 Natuurlijke Wonderen van Costa Rica

Costa Rica is beroemd om zijn weelderige groene jungles en ongerepte witte zandstranden, maar niet iedereen die hier komt is zich volledig bewust van wat dit land te bieden heeft. De reservaten, vulkanen en eilanden van filmkwaliteit zijn juweeltjes in dit land, en zijn al jaren belangrijke toeristische attracties.

In 2007 hield een krant een wedstrijd voor Costa Ricanen om te stemmen op de 7 natuurlijke wonderen van Costa Rica, en hier zijn ze, zoals gestemd door de “Ticos” te beginnen met nummer zeven…

#7) Monteverde Cloud Forest Reserve: Een van de meest ontzagwekkende reservaten in Noord- en Zuid-Amerika is het Monteverde Nevelwoudreservaat. Gelegen langs de continentale kloof, gesplitst tussen de Stille en Caribische zijde, ervaart Monteverde Cloud Forest zowel oostelijke als westelijke weerpatronen. De Caribische weerpatronen voegen vocht toe aan het gebied en vermengen zich met de warme lucht uit de Stille Oceaan, waardoor een bewolkte en mistige omgeving ontstaat voor het ecosysteem van het reservaat. Er zijn meer dan 3000 plantensoorten, 500 soorten orchideeën, 120 soorten zoogdieren, 130 soorten amfibieën en reptielen, en meer dan 400 verschillende vogelsoorten. Monteverde’s verschillende weersomstandigheden en unieke klimaat, samen met de diverse flora en fauna maken het tot Costa Rica’s 7e natuurwonder.

#6) Poás Vulkaan: Gelegen in het Poás Volcano National Park, heeft deze vulkaan twee grote kraters in de buurt van de top. De noordelijke krater, Laguna Caliente, is een van de meest zure meren ter wereld, met een pH van bijna 0. Poás Volcano is een stratovulkaan en is sinds 1828 ongeveer 39 keer uitgebarsten (Wikipedia). Het is een prachtig gezicht om te zien in Costa Rica, maar in de namiddag stijgt de stoom op, waardoor de schepper bijna onmogelijk te zien is.

#5) Tortuguero Nationaal Park: Tot de meest bezochte parken in Costa Rica behoort het Tortuguero Nationaal Park, ondanks het feit dat het alleen per boot of vliegtuig te bereiken is. De biologische verscheidenheid van Tortuguero is verbazingwekkend, met elf verschillende habitats waaronder moerassen, stranden, lagunes en regenwouden. Dit tropische klimaat is gelegen in het noordoosten van Costa Rica, in de provincie Limon en is een goed beschermd gebied en herbergt meer dan 375 soorten vogels, meer dan 400 verschillende soorten bomen en meer dan 2.200 soorten planten. De biodiversiteit en schoonheid van het park hebben de #5 plaats opgeëist in de 7 natuurwonderen van Costa Rica.

#4) Rio Celeste: Gelegen in Tenorio Volcano National Park, is deze lichtblauwe rivier omgeven door prachtige regenwouden, watervallen, en natuurlijke warmwaterbronnen. Het verbazingwekkende kenmerk van Rio Celeste is haar unieke maar natuurlijke lichtblauwe kleur. De zwavel die door de vulkaan wordt uitgestoten combineert met calciumcarbonaat om de doorschijnende lichtblauwe kleur te vormen, waardoor het ook een van Costa Rica’s natuurlijke wonderen is.

#3) Cerro Chirripó: Het hoogste punt van Costa Rica is te vinden in het Chirripó Nacional Park, genaamd Cerro Chirripó. “De grote hoogte van Cerro Chirripó ten opzichte van zijn omgeving blijkt ook uit zijn bijzonder hoge topografische prominentie http://en.wikipedia.org/wiki/Topographic_prominence van 3.727 m (12.228 ft), waardoor het de 38ste meest prominente piek in de wereld is” (Bron: Wikipedia). Een ander interessant punt over dit natuurlijke Costa Ricaanse wonder is dat hier van tijd tot tijd lichte sneeuw valt!

#2) Arenal Vulkaan: Arenal Volcano is een andesitische stratovulkaan gelegen in het noordwesten van Costa Rica, in de provincie Alajuela. De Arenal vulkaan is de jongste en meest actieve berg van Costa Rica, met een hoogte van 1657 meter boven de zeespiegel. Men dacht dat hij sluimerend was totdat zijn grote uitbarsting in 1968 de stad Arenal wegvaagde, waarbij bijna 100 mensen omkwamen. Sinds deze uitbarsting is de vulkaan constant actief geweest, en het is een grote attractie voor honderdduizenden Costa Ricaanse toeristen.

#1) Cocos Eiland: Als een van Costa Rica’s nationale parken, is Cocos Eiland zeer beschermd, en voor een goede reden. Zijn onderwater klimaat is extreem nat, en wanneer gecombineerd met zijn oceanische karakter heeft dit eiland kenmerken die verschillen van elk ander eiland, met inbegrip van de Galapagos Archipelago.

De film Jurassic Park uit 1998: Trespasser – de producenten kregen speciale toestemming van de Costa Ricaanse regering om het grootste deel van de film op Cocos Eiland te filmen. In 1997 werd Cocos Eiland door de UNESCO aangewezen als werelderfgoed en het werd ook door de PADI (Professional Association of Diving Instructors) uitgeroepen tot een van de beste duikplaatsen ter wereld. Het eiland heeft meer dan 235 bekende plantensoorten, waarvan bijna 30% endemisch zijn, het heeft meer dan 400 bekende insectensoorten en meer dan 90 bekende vogelsoorten. Het zeeleven is voortreffelijk, met meer dan 30 soorten koraal, 600 soorten weekdieren en meer dan 300 soorten vis. Andere soorten zeeleven zijn vele soorten haaien, roggen, dolfijnen, bultruggen, grienden, en een paar verschillende soorten bedreigde schildpadden.

Stephanie Casanova, SEO en internet market specialist, is een gerenommeerd auteur en online journalist. Haar boek Tips voor Costa Rica is een reisgids voor Costa Rica en heeft duizenden mensen geholpen om beter opgeleide toeristen te worden.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *