Costa Rica Reizen – Over Costa Rica – Blog Costa Rica

Duiken Costa Rica
Alles, Alles inclusief, Blog Costa Rica, Costa Rica, Duiken Costa Rica, Duikplaatsen, Duikvankanties, Liveabroad Costa Rica

Costa Rica Reizen – Over Costa Rica – Blog Costa Rica

Costa Rica is bijna een onontdekt paradijs en een juweel in de kroon van Midden-Amerika. Wel, het is een amalgaam van rust en vrede tussen zijn meer onrustige buren. Als nieuwe bestemming voor reizigers in Midden-Amerika, is het een van de plekken om te genieten van de tropen met helderblauwe luchten en ongerepte wateren. Costa Rica betekent ook een lange kustlijn met zijn honderden maagdelijke stranden, lagunes en baaien. Tijd om heerlijk te surfen, ontspannende zwemsessies en luie siësta’s op een hoekje van een afgelegen strand!

Kijk maar waarom mensen voor hun vakantie naar Costa Rica kiezen, hoogstwaarschijnlijk om hun pensioendroom en visie te vinden! Costa Rica, gelegen op bijna het smalste punt van de landengte van Centraal Amerika, de Stille Oceaan en de Caraïbische Zee liggen slechts enkele uren van elkaar verwijderd over de weg. Costa Rica heeft stranden voor iedereen; of het nu tieners, stelletjes, geliefden of oudere loten zijn. De kusten hebben mooie, warme stranden, maar de kant van de Stille Oceaan is veel groter, en heeft een sterk droog seizoen. De stranden zijn gewoon ideale plekken om te zwemmen, huidduiken, vissen, en surfen.

Buiten de stranden biedt Costa Rica golvende bergen met koelere temperaturen, ontzagwekkende vulkanen, klaterende rivieren, en uitgestrekte stukken regenwoud. Grotere steden zoals San José en kleine stadjes aan de kust bieden veel plezier en vermaak. Costa Rica’s conservatieve benadering van het ecosysteem heeft ervoor gezorgd dat de weelderige en groene jungles de verblijfplaats zijn van ondeugende apen, lome luiaards, krokodillen, ontelbare hagedissen, pijlgifkikkers en een verbijsterend assortiment van exotische vogels, insecten en vlinders.

Het hele land is een ware schatkamer van schildpadden en gevoelige zeedieren. Schelpen en mosselschelpen stippelen de hele zeekust uit, terwijl ondiep water de bezoeker uitnodigt om te duiken en te verkennen. Cost Rica nodigt durfals uit om door bossen te vliegen op tokkelbanen, te klimmen en te turen in kolkende vulkanen; te surfen op reusachtige golven en te duiken met dolfijnen en walvissen.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *