10 Interessante Feiten Over Costa Rica – Blog Costa Rica

Duiken Costa Rica
Alles, Alles inclusief, Blog Costa Rica, Costa Rica, Duiken Costa Rica, Duikplaatsen, Duikvankanties, Hotels Costa Rica, Liveabroad Costa Rica, Reiswinkel

10 Interessante Feiten Over Costa Rica

Ik heb een lijst gemaakt van alle leuke en spannende feiten over Costa Rica, zodat je beter begrijpt waarom het doorbrengen van je zomer hier in dit ongelooflijke land zeker een vakantie zou zijn om nooit te vergeten.

Ten eerste, rijden in Costa Rica is net als rijden in een grote stad. Dit land mag dan wel klein zijn, maar het bevat de meeste prachtige stranden, resorts en hotels ter wereld. De steden zijn vrij ontwikkeld en je zult zeker rijden in San Jose, de hoofdstad en grootste stad, net als elke andere stad in de Verenigde Staten.

Een ander feit is dat de lokale bevolking en, natuurlijk, de toeristen dol zijn op duiken in Costa Rica. Dit is gewoon geloofwaardig als je het mij vraagt. Ik bedoel, als je het totale aantal prachtige stranden dat dit land heeft opzoekt, zul je verbaasd zijn over hoeveel het er zijn. Je zou in de war kunnen raken over welk strand of resort je een geweldige vakantie wilt doorbrengen. Enkele echt beroemde duikplekken zijn de Drake Bay in Cano Island, de Quepos in Manuel Antonio, de Playa Flamingo, de Tamarindo, de Playa del Coco en de Playa Ocotal.

Canyoning in Costa Rica is een andere interessante sport die niet veel mensen elke dag beoefenen. Tours zijn meestal gepland twee of drie keer per dag speciaal voor toeristen om dit grote avontuur in de buurt van de Arenal vulkaan te ervaren. Afdalen in de prachtige canyons is zeker een opwindende maar waardevolle ervaring.

Men kan opmerken dat de temperaturen in Costa Rica heel eigenaardig zijn. Omdat het een tropisch land is, zijn er slechts twee klimaten waar Costa Rica bekend om staat: het groene en het droge seizoen. Het is tijdens eind december en april dat het natte seizoen of groen goed kan aanhouden terwijl tijdens mei tot november, het droge seizoen zijn tol eist.

De restaurants in Costa Rica, hoewel de meeste traditionele gerechten aanbieden, zijn er nog steeds fast food ketens in dit land die ook in de Verenigde Staten te vinden zijn. De stad San José is meestal de populaire bestemming wanneer toeristen op zoek zijn naar de beste restaurants. Enkele van de heerlijke traditionele gerechten van het land zijn de arroz con polo, sopa negra, casados en nog veel meer.

Net als duiken is snorkelen in Costa Rica misschien wel een van de beste ter wereld. Bekend om zijn ongelooflijke diversiteit, zijn wateren is een thuis voor 7.000 verbazingwekkende mariene soorten, evenals koraalriffen die honderden algen, diverse haaiensoorten, zoals de witte tip rif, hamerhaai, stier, walvishaaien, stier, verpleegster en zijdeachtige ondersteunen.

Er zijn ook verschillende eilanden van Costa Rica die als toeristische plekken worden beschouwd. In tegenstelling tot andere eilanden, zijn deze merkbaar schoon, ongerept en gewoon absoluut prachtig. Als je Jurassic Park hebt gezien, dan heb je waarschijnlijk wel een idee waar ik het over heb. Een van deze eilanden is het Tortuga eiland of in de volksmond ook wel bekend als Turtle eiland, een favoriete bestemming voor toeristen die graag gaan kajakken, snorkelen en zelfs zwemmen.

In het geval dat je verliefd wordt en besluit om voorgoed te blijven, is huisvesting in Costa Rica niet goedkoop. Door de opkomst van het toerisme zijn de prijzen van woningen ook gestegen. Er zijn echter nog steeds betaalbare huizen en appartementen, dus het zal afhangen van hoe groot het huis is dat je wilt en waar het gelegen is. De verschillende provincies van Costa Rica, waaronder San Jose, Heredia, Cartago en Alajuela zijn voornamelijk bevolkte gebieden, terwijl Guanacaste, Puntarenas en Limon één ding gemeen hebben – de stranden.

Oké, dus ik verwacht dat je nu wel erg enthousiast bent om naar dit geweldige land te gaan; maar de vereisten voor een reis naar Costa Rica is iets dat je misschien eerst moet overwegen voordat je daadwerkelijk naar Costa Rica kunt reizen. De vereisten variëren eigenlijk van land tot land; maar het is een must om een geldig paspoort te hebben dat niet zou verlopen voor ten minste 6 maanden van de inreis datum en een retourticket terug naar je eigen land of naar ergens anders.

Costa Rica reisveiligheid is een ander feit om te overwegen tijdens uw verblijf, zodat u kunt genieten van een zorgeloze vakantie. Het is ook het beste om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt in geval van nood. Enkele van de gebruikelijke tips wanneer u naar een vreemd land reist zijn onder andere het fotokopiëren van enkele van uw belangrijke documenten zoals uw paspoort en vliegticket. Het is ook raadzaam om één van deze documenten bij u te houden en de andere kopieën in de hotelkluisjes te bewaren. Zorg er ook voor dat u voldoende contant geld en creditcards bij u hebt voor het geval u die nodig mocht hebben. Denk eraan dat u altijd op uw spullen moet letten en dat u ze ook niet zomaar aan iemand toevertrouwt. Als het echt nodig is om de weg te vragen, vraag het dan aan een belangrijk iemand zoals de receptionist van het hotel.

Ontdek Costa Rica en beleef een onvergetelijke vakantie voor weinig geld!

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *