Caribische kust – Costa Rica Blog

Duiken Costa Rica
Alles, Alles inclusief, Blog Costa Rica, Costa Rica, Duiken Costa Rica, Duikplaatsen, Duikvankanties, Hotels Costa Rica, Liveabroad Costa Rica, Reiswinkel

Caribische kust

De oostkust is uiteindelijk de kust waar Christoffel Columbus aankwam en de streek “Costa Rica” doopte, oftewel de rijke kust.

In tegenstelling tot de Pacifische kust is de Caraïbische kust veel minder ontwikkeld en een stuk minder druk. Dat maakt dit een van de meer exclusieve vakantiebestemmingen. Het heeft een heel andere sfeer dan de andere delen van het land — denk reggae en “rasta” cultuur en je zit er niet ver naast.

Puerto Limon is de hoofdstad in de regio Limon. Het is de belangrijkste stad aan de Caribische kust en ook een aanloophaven voor talrijke cruisemaatschappijen. Tortuguero National Park aan de noordkust is bekend om zijn bewoners: zeeschildpadden. Een aantal soorten (waarvan sommige in aantal afnemen) gebruiken de ongerepte stranden als broedgebied.

Een andere belangrijke trekpleister voor de regio (de kilometerslange privéstranden niet meegerekend) is het Cahuita National Park in de stad Cahuita. Dit park heeft het belangrijkste koraalrif van Costa Rica en staat bekend om zijn snorkel- en duikmogelijkheden.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *