De beste snorkel- en duikplekken in Costa Rica – Duiken Costa Rica

Duiken Costa Rica
Alles, Alles inclusief, Blog Costa Rica, Costa Rica, Duiken Costa Rica, Duikplaatsen, Duikvankanties, Hotels Costa Rica, Liveabroad Costa Rica, Reiswinkel

De beste snorkel- en duikplekken in Costa Rica

De spectaculaire biodiversiteit en natuurlijke wonderen van Costa Rica houden niet op aan land. Onder de golven voor de kust vind je levendige koraalriffen, bloeiende atollen, vulkanische rotsformaties, haaiengrotten en scheepswrakken, die allemaal wemelen van het onderwaterleven. Zowel aan de Pacifische als aan de Caraïbische kust vind je duik- en snorkelplekken van wereldklasse, zodat duikers met een beetje ervaring kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid. Hier zijn de beste.

Isla del Coco

Isla del Coco werd door Jacques Cousteau omschreven als “het mooiste eiland ter wereld”. Het staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco, 483 km ten zuidwesten van Cabo Blanco. Het is Costa Rica’s mooiste mariene park en een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Het is echter het beste gereserveerd voor ervaren duikers met een echt avontuurlijke geest. De enige manier om het eiland en zijn fenomenale duikplaatsen te bereiken is via een live-aboard bootexcursie. Eenmaal daar aangekomen is Isla del Coco beroemd om zijn geschulpte hamerhaaien, maar ook om andere soorten haaien, walvissen, dolfijnen, roggen en tropische vissen.

Islas Murciélagos (Vleermuis Eilanden)

De Islas Murciélagos liggen op het uiterste puntje van het Santa Rosa National Park voor de kust van Playa Hermosa in Guanacaste. Deze afgelegen eilanden herbergen een fantastisch scala aan zeeleven, waaronder hun beroemdste bewoner, de stierhaai. Ervaren duikers komen van over de hele wereld om naast hen te zwemmen. De haaien stelen echter niet de hele show: schildpadden, reuzenroggen en een indrukwekkende selectie tropische vissen maken ook hun thuis rond deze eilanden. Er zijn ook walvishaaien, grienden, bultruggen en dolfijnen gesignaleerd. Door de sterke seizoenswinden van Papagayo, zijn de beste maanden om hier te duiken tussen maart en november.

Eilanden Catalina

De Catalina-eilanden, die uit 20 kleine eilanden bestaan, zijn een ander juweeltje om te duiken aan de Stille Oceaankust. Dit is een wereldberoemde duikstek die vooral bekend is om zijn gevarieerde lijst roggen: reuzenmanta’s, duivelsmanta’s, vleermuisroggen, pijlstaartroggen, gevlekte adelaarsroggen, roggen met koeneus en roggen met een stierenoog. Grienden, haaien, schildpadden en dolfijnen worden ook vaak gespot rond deze eilandketen. De beste maanden voor een bezoek zijn tussen september en maart, omdat het zicht dan het beste is.

Caño eiland Biologisch Reservaat

Hoewel het Caño eiland Biologisch Reservaat geweldig is om te snorkelen, is het nog beter als je er gaat scubaduiken. Deze ongerepte wateren omringen het kleine eiland voor de kust van Drake Bay, en zijn beoordeeld als een van de beste plaatsen om te duiken in Costa Rica. Sommige diepere plekken bevatten de meest indrukwekkende variëteiten van zeeleven. Bij El Bajo del Diablo, Paraiso en Cueva del Tiburon, zie je bijna altijd duivelsroggen, witpuntrifhaaien en zeeschildpadden.

Isla Uvita

Net voor de kust van de Caribische stad Limón ligt Isla Uvita. Dit eiland, de eerste plek waar Christoffel Columbus in 1502 aan land kwam, heeft onlangs de erkenning gekregen die het verdient als een van de belangrijkste duikbestemmingen in Costa Rica. Naast de onberispelijke riffen die het eiland omringen, is er ook een scheepswrak. Het eiland heeft geen infrastructuur voor bezoekers, dus je zult er een boot naartoe moeten nemen vanuit Limón. Gelukkig is het maar een ritje van 20 minuten.

Gandoca-Manzanillo Nationaal Natuurreservaat

Het Gandoca-Manzanillo National Wildlife Refuge is een van de beste snorkelplekken aan de Caribische kust. Hier ontmoeten witte zandstranden en turkoois, kristalhelder water elkaar om een tafereel te creëren dat een ansichtkaart waardig is. Zodra je je gezicht in de oceaan steekt, ontvouwt zich een nog betoverender tafereel. De ondiepe koraalriffen, kleine eilandjes en beschermde baaien herbergen een kleurrijk assortiment tropische vissen en koraal. Ook zeekoeien, dolfijnen en zeeschildpadden bezoeken soms dit prachtige toevluchtsoord.

Cahuita Nationaal Park

Het Cahuita National Park ligt niet ver van het Gandoca-Manzanillo National Wildlife Refuge, en de duikscène hier is onwerelds. Het ligt op het schiereiland Punta Cahuita, je kunt vanaf het strand gewoon naar voren lopen en beginnen met snorkelen. Als je dat doet, vind je 35 verschillende soorten koraal, meer dan 120 soorten tropische vissen, 120 soorten weekdieren en 40 soorten schaaldieren. Felgekleurde zee-anemonen brengen het rif tot leven, en als je goed kijkt zie je vaak schattige zeepaardjes.

Isla Tortuga

Snorkelen of scubaduiken rond Isla Tortuga is een zeeavontuur waar het hele gezin van zal genieten. In het kalme, kristalheldere water leven papegaaivissen, stekelvarkens, engelvissen, murenen, schildpadden en adelaarsroggen. Vlak voor de kust van het eiland worden ook vaak dolfijnen, bultruggen, grienden en mantaroggen gezien.

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *