Een bezoek aan Playa Ocotal – Duiken Costa Rica

Duiken Costa Rica
Alles, Alles inclusief, Blog Costa Rica, Costa Rica, Duiken Costa Rica, Duikplaatsen, Duikvankanties, Hotels Costa Rica, Liveabroad Costa Rica, Reiswinkel

Een bezoek aan Playa Ocotal

Playa Ocotal ligt aan de ingang van de prachtige en hoogontwikkelde Golf van Papagayo in de provincie Guanacaste. De internationale luchthaven van Liberia (LIR) ligt op slechts 30 minuten afstand, waardoor Playa Ocotal een uitstekende bestemming is voor een stressvrije vakantie in de zon! Het strand roept pure mysterie en romantiek op. Het zand is vulkanisch zwart, het water helder blauw en de frisse oceaanlucht is getint met witte nevel. Van deze nevels wordt gezegd dat ze helende eigenschappen hebben, waardoor dit gebied heilzaam is voor mensen, dieren en planten. Deze unieke eigenschappen maken Playa Ocotal tot één van de beste stranden van Costa Rica. De Golf van Papagayo is beroemd om zijn resorts, maar ook om de nabijheid van de meest bekende natuurlijke schatten van Guanacaste. Dit maakt Playa Ocotal de perfecte locatie voor een goed afgeronde reis!

Hoogtepunten

Snorkelen en duiken

Playa Ocotal mag dan klein zijn, maar er is genoeg te zien. De rotsachtige formaties die het strand flankeren maken Ocotal een prachtige plek om te snorkelen. Het kan zijn dat je verder moet reizen voor een grotere kans om manta’s, schildpadden en haaien te zien. Maar u zult beloond worden door grote scholen kleurrijke vissen in prachtig, helder water. Scuba duik opleidingen en tours zijn beschikbaar op elk niveau. De beste duikplek in dit deel van Costa Rica is het nabijgelegen Catalina Island, waar je de meer gewilde reuzen zoals roggen en schildpadden kunt zien!

Kajakken

Een van de beste manieren om een strand te zien, is vanaf de oceaan! Playa Ocotal, net als de rest van de Golf van Papagayo, heeft vrij rustig water. Dit betekent dat je kunt gaan kajakken in de oceaan in plaats van je te beperken tot rivieren. Bereid je wel voor! Het lijkt misschien gemakkelijk, maar de oceaanstroming, hoe zacht ook, zal een uitdaging zijn voor uw spieren!

Verken de Golf van Papagayo

Playa Ocotal is de ingang tot de Golf van Papagayo, wat betekent dat er nog veel meer stranden zijn om te verkennen. Ga 3 km noordwaarts naar het oude vissersstadje Playas del Coco, dat nu is omgebouwd tot een plek die ideaal is voor een drankje en een feestje. De visserscultuur is hier nog springlevend, dus neem een rondleiding als je gaat! Ga verder naar het noorden naar Playa Hermosa en ontdek waarom de plaatselijke bevolking dit strand de naam mooi heeft gegeven. Ga nog een stukje verder voor een van de beste familiestranden in de Golf, Playa Panama. Het water is er zo rustig dat je er heerlijk kunt zwemmen en op een andere manier de grote kalmte van de oceaan kunt waarderen. De beste manier om de hele Golf te verkennen is door een auto te huren of door een privéboottocht te organiseren. Deze tochten kunnen u ook naar enkele meer afgelegen stranden brengen die alleen per boot bereikbaar zijn!

Rincon de la Vieja

Als een nationaal park bekend om zijn ongelooflijke diversiteit, kun je Guanacaste niet bezoeken zonder ook Rincon de la Vieja te bezoeken. De vulkaan torent trots boven de stad Liberia uit en de vruchtbare grond van de vulkaan geeft geboorte aan een grote verscheidenheid aan flora. Bewonder het intense paars en de subtiele glinstering van de guaria morada, Costa Rica’s nationale bloem. Geef uw lichaam en geest de nodige energie door deel te nemen aan de vele rivieravonturen en wandeltochten. Kom tot rust in de modderbaden, watervallen en natuurlijke bronnen. Spot enkele van Costa Rica’s beroemdste vogels en apen en verken de geschiedenis van de veehouderij in het Guanacaste Wilde Westen.

Nationaal park Santa Rosa

Over geschiedenis gesproken, hoeveel weet je eigenlijk over het verleden van Costa Rica? Het wordt misschien gemakkelijk vergeten ten gunste van de stranden en jungles, maar de geschiedenis van dit land is zeker de moeite waard om te verkennen. In Santa Rosa National Park kun je meer te weten komen over de overwinning van Costa Rica op William Walker met een tropisch droogbos als achtergrond. Ontdek hoe de nederlaag van Walker de sleutel was tot de ontwikkeling van eenheid en het creëren van een nationale identiteit! Ben je een fervent surfer? Dan moet je gewoon naar de Heksenrots bij Playa Naranjo gaan!

Palo Verde Nationaal Park

Na stranden, vulkanen en geschiedenis, is een echte jungle ervaring wel op zijn plaats! Palo Verde National Park wordt soms een beetje over het hoofd gezien ten gunste van het imposante Rincon de la Vieja. Ten onrechte! Enkele van de beste activiteiten zijn fietsen door het park om wilde dieren te spotten en varen op de Rio Tempisque. Ga een beetje verder naar Isla de Parajos voor een kans om prachtige vogels te zien.

Tips

Bezoek tussen januari en maart: Verken Playa Ocotal en de omliggende schatten tijdens het droge seizoen! Hoewel Guanacaste de regio is met de minste regenval, zul je op deze manier niet vast komen te zitten in een onverwachte storm.

Huur een auto: Het huren van een auto is de beste optie om de Golf van Papagayo en de rest die Guanacaste te bieden heeft te verkennen.

Breng factor 50 zonnebrandcrème mee: De zon in Guanacaste is geen lachertje en kan behoorlijk intens worden. Bescherm uw huid met sunblock factor 50 of meer!

Maak uw reis afwisselend: Playa Ocotal is slechts een van de zovele schatten in dit gebied. Maak een lijst van plaatsen die u wilt bezoeken en bezoek alle iconische plaatsen.

Hoe kom je er

Dichtstbijzijnde internationale luchthaven: Daniel Oduber Internationale Luchthaven (LIR)

Playa Ocotal is zeer gemakkelijk te bereiken. Gelegen op ongeveer 30 minuten van Daniel Oduber Quiros International Airport in Liberia (LIR), is uw beste optie om te vliegen vanuit uw land van herkomst of vanuit San Jose als u uw reis daar begint. Eenmaal daar kun je een shuttle nemen of een auto huren om naar Ocotal te gaan. Aangezien Liberia op de kruising van Highway 1 en Highway 21 ligt, kunt u ook gemakkelijk een auto huren vanuit San José. Als u liever een privé-shuttle vanuit de hoofdstad neemt, kan dat, maar houd er rekening mee dat deze rond de $200 kunnen kosten, terwijl gedeelde shuttles u tussen $50 en $100 zullen kosten.

Dineren

Er is één restaurant in Playa Ocotal dat zo hoog aangeschreven staat, dat het een legendarische status heeft bereikt. Father Rooster ligt direct aan het strand en biedt lokale gerechten en zeevruchten, evenals veganistische en glutenvrije opties. Als u op zoek bent naar een bredere selectie van restaurants, Playas del Coco ligt op slechts 3 km afstand en biedt een uitgebreide keuze aan plaatsen om te dineren. Voor wat lokale smaken en smakelijke zeevruchten, zou Soda Mediterranea bovenaan uw lijst moeten staan. Voor een goed ontbijt moet u zeker Gallo Pinto eens proberen! Het heerlijke, nationale gerecht van Costa Rica.

Waar te verblijven

De Golf van Papagayo is de thuisbasis van enkele van de beste hotels van Guanacaste. Als u op zoek bent naar 5-sterren all-inclusive luxe in een prachtig resort, kijk dan niet verder dan Hotel Riu Ganacaste op een paar kilometer van het strand. Dit resort biedt extreem comfort en elegantie in een betoverende omgeving. Voor een prachtige, aan het strand gelegen boetiek gaat u naar Playas del Coco en verblijft u in Cafe de Playa!

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *