Top 10 Duikplekken in Costa Rica – Duikplekken Costa Rica

Duiken Costa Rica
Alles, Blog Costa Rica, Costa Rica, Duiken Costa Rica, Duikplaatsen, Duikvankanties, Hotels Costa Rica, Liveabroad Costa Rica

Top 10 Duikplekken in Costa Rica

Costa Rica Travel & Tourism News – Costa Rica wordt wereldwijd erkend als een van de meest bio-diverse naties. Het kleine land ligt ingeklemd tussen de Caribische Zee en de Stille Oceaan, en is de thuisbasis van een aantal ecosystemen. De biodiversiteit van Costa Rica houdt echter niet op bij de kustlijn. Het land is een topbestemming om te duiken, vooral langs de kusten van de Stille Oceaan.

costa rica scuba divingCosta Rica’s kristalheldere wateren zijn de thuisbasis van een duizelingwekkend scala aan zeeleven. Aan de Pacifische kant van het land zijn de meeste riffen gemaakt van vulkanisch gesteente met koraalformaties erop gebouwd met een diepte variërend tussen 8 en 35 meter (25 – 115 voet).

Volgens Bobby Jo van Diving Safaris http://costaricadiving.net gelegen in Playa Hermosa Guanacaste, plaatst dit gebied haar in het centrum van de beste duiken in de regio omdat het zuidelijke deel van Costa Rica zeer geïsoleerd is, en niet zo gemakkelijk toegankelijk als de noordelijke regio. Maar aan de zuidelijke Caraïbische kant van het land, is er een groot koraalrif park dat sommige hard core duikers lokt om de lange reis te trotseren om dit rif te ervaren. Hier zijn de top 10 beste duiklocaties in Costa Rica.

1. Cocos Eilanden
2. Caño Eiland
3. Catalina-eilanden
4. Bat eilanden
5. Cahuita Rif
6. Tortuga Eiland/Tambor
7. Manuel Antonio
8. Golf van Papagayo
9. Isla Uvita
10. Cabo Blanco Eilanden

Products You May Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *